Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A francia manikűr

2010.12.29
 
A francia manikűr

A kezek számos belső érzést, boldogságot, érzelmet, szeretetet és gyengédséget kommunikálnak a külvilág felé. Ne hanyagold el hát kezeit és körmeit! Legyél nyitott a világ felé - ápolt kezekkel!

Francia manikűr - elegáns, diszkrét és szemrevaló! Egyszerűen a legtökéletesebb manikűr!

Alapvető fontosságú, hogy a körömlakk felvitele előtt megfelelően előkészítsd kezeidet és kömeidet. Először egy kis adag bőrradírral alaposan masszírozd át kezeidet, hogy eltávolítsd az elhalt bőrsejteket. Ezt követően öblítsd le, majd alaposan szárítsd meg. A kézbőr kirepedésének legfőbb oka az, hogy kézmosás után nem szárítják meg teljesen a kezeket.


Következhet a körömreszelés! Ha körmeid töredeznek vagy berepednek, felül simítsd el és kerekítsd le körmeid élét. Körömreszelés közben mindig egy irányba haladj, lehetőleg a köröm külső szélétől középre tartva. Vigyázz: a fűrészelő mozdulatokkal végzett körömreszelés felsértheti a körmöket! Finom felületű körömreszelőt használj, amely szinte siklik a köröm felett.
Vigyél fel egy kis olajat a körömbőrre, majd egy erre alkalmas eszközzel nyomd vissza a körömbőrt. Sohase használj csipeszt, mert azzal bevághatod a körömbőrt. Öblítsd le a kezedet meleg vízzel, majd alaposan töröld meg, hogy eltávolítsad a bőrre tapadt olajat.

Ja, és ne feledkezzünk meg a lábainkról!

Vigyed fel az első réteg alapozó körömlakkot, majd hagyj pár percet a száradásra. Az alapozó réteg erősíti a körmöt, és elsimítja a körömreszelő által okozott egyenetlenségeket. Ennek köszönhetően a körömlakk felülete is simább lesz.

A körömhegy fehérítő lakkot többféleképpen használhatod, attól függően, hogy milyen végeredményt kívánsz elérni. A szögletes formához húzz egy egyenes vonalat a körömhegy mentén. Ha lekerekített körmöket szeretnél, kövesd a lakkal a körömhegy vonalát, és használj sablont. A sablon segítségével egyszerűen tökéletes formájú körmöket alkothatsz.

Végezetül a körömhegy fehérítő lakk rögzítése
érdekében vigyél fel egy réteg átlátszó, rózsaszín ragyogású körömlakkot. Várj 10 percet, amíg a lakk megszárad. Körmeid különleges ragyogó árnyalatot és extra védelmet kapnak, ha világos, csillogó lakkréteget viszel fel a végén.

Voilá - kész is a tökéletes manikűr! :
)
 
 

 


Archívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 1
Összes: 30316
Hónap: 130
Nap: 10